Alumni-event 'TechBoost! 2017 in Ghelamco Arena'

AIG
aig@ugent.be
Voeg toe aan agenda

We zijn zeer verheugd u uit te nodigen op de 5de editie van het TechBoost! event, een gezamenlijke organisatie van de alumnivereniging AIG (Alumni Ingenieurs UGent), de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur en UGain. Het principe van TechBoost! is "Boost uw technische kennis door een les van een expert over een actueel relevant thema".

TechBoost! wordt eenmaal per jaar georganiseerd en laat toe om collega’s ingenieurs te ontmoeten, alsook professoren en onderzoekers van de vakgroepen van onze faculteit, nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te versterken tijdens een netwerkreceptie!

Het thema van TechBoost! 2017 is “Innovaties in Big Data Analytics – Ontdek hoe ingenieurs slimme systemen bouwen voor Smart Cities, Internet of Things, Industry 4.0, Healthcare, en nog veel meer!”.

Locatie is de Ghelamco Arena in Gent, en meer bepaald het recent opgeleverde Meetdistrict, waar veel bedrijven in het domein van 'Data Analytics' gevestigd zijn. Er is een interessant voorprogramma, waarbij de wiskundige basis van 'Data Analytics' aan bod komt, de visie van Stad Gent rond Smart Cities voorgesteld wordt, en ook technieken voor data-beveiliging de nodige aandacht krijgen. Prof. Erik Mannens geeft de TechBoost! 2017 les in het auditorium in de Ghelamco Arena, nadien volgt een mooie receptie met demonstraties. Tussen het voorprogramma en het hoofdprogramma worden ook rondleidingen in de Ghelamco Arena en Meetdistrict georganiseerd. De studentenverenigingen VTK, Hermes en Ceneka helpen mee bij de organisatie.

Tijdens TechBoost! 2017 worden ook de 5 finalisten van het facultaire iTrack initiatief, waarbij onderzoekers begeleid worden om een spin-off bedrijf op te starten, voor het eerst voorgesteld.

Overzicht programma TechBoost! 2017

- Voorprogramma: 16u-17u40
- Rondleidingen en catering: 17u40-19u
- Netwerking en onthaal hoofdprogramma: 19u-19u30
- Voorwoord door decaan: 19u30-19u40
- TechBoost!-les door prof. Erik Mannens: 19u40-20u50
- Kort slotwoord: 20u50-21u
- Netwerkreceptie met demonstraties: 21u-23u

Meer informatie is beschikbaar op de website van AIG (Alumni Ingenieurs UGent).

Tijdstip en locatie

- Donderdag 27 april 2017, vanaf 15u30
- Meetdistrict Ghelamco Arena Ottergemsesteenweg Zuid 808 9000 Gent

We zijn de TechBoost! 2017 sponsors zeer dankbaar: Stad Gent, AE, Sirris, Vlaams Supercomputer Centrum, Arcelor Mittal, Barco, Nuance, Meetdistrict, Attentia, Steinhoff, IBM, Ontoforce, Niko, Loqutus, BNP Paribas Fortis.

De grafische uitnodiging vindt u hier.

Registratie

Schrijf u in en reserveer uw plaats via de TechBoost! 2017-inschrijvingswebsite.

Van harte welkom en tot donderdag 27 april!

Ronny Verhoeven, voorzitter AIG
Rik Van de Walle, decaan
Patrick De Baets, academisch secretaris
Filip De Turck, ondervoorzitter AIG