Avondlezing: bomen twitteren voor het klimaat

Studenten, Medewerkers, Alumni
07-06-2017 van 19:30 tot 21:00
Campus Coupure, lokaal A030 (academieraadzaal), Coupure Links 653, 9000 Gent
Door wie
Verbond voor Bio-ingenieurswetenschappen Gent
lut.dewit@ugent.be
Website
Voeg toe aan agenda

In deze lezing licht prof. Kathy Steppe een wereldwijd netwerk van bomen toe, uitgerust met sensoren om gericht de effecten van klimaatsverandering te bestuderen.

Inhoud

Bomen verbinden bodem met atmosfeer en regelen lokaal het klimaat. Veranderingen in klimaat beïnvloeden dan weer het functioneren van bomen. Bomen zijn daarom een ideale biologische stress-indicator.

Kennis over hoe bomen reageren op veranderingen in hun omgeving, en de directe feedback hiervan op het klimaat, is dus cruciaal als we gerichte uitspraken willen doen over wat er met onze bossen in de toekomst zal gebeuren. Daarom zullen de allernieuwste technologieën – gaande van plantsensoren tot medische beeldvorming en mechanistische modellering – om de dynamische boom-omgeving interacties in kaart te brengen besproken worden.

Sprekende planten, twitterende bomen en pratende bossen zullen hun verhaal vertellen.

Aansluitend nodigen we je graag uit voor een hapje en een drankje in de Academische Club in Blok A op de FBW.

• Je kan parkeren op de campus
  • Deuren openen om 19u; de lezing start om 19u30

• VBIG/ie-netleden en partners: 3€