Document acties

Interbibliothecair leenverkeer

 

Paswoord en ID?

Om artikels en boeken uit andere bibliotheken te laten overkomen kan je in de bibliotheek een ID-nummer en een paswoord aanvragen.   

 

 

 

Procedure?

 

 

Ga naar de site van de centrale bibliotheek http://sfxserv.rug.ac.be/ Klik op catalogus, vervolgens op login (rechtsboven) Geef je ID-nummer en paswoord in. Klik op interlibrary request en kies 'Book' of 'Article'. Vul het formulier volledig in. Het nota veld kan je gebruiken als een tijdschrift in een bepaalde bibliotheek aanwezig had moeten zijn, maar onvindbaar bleek. Als je je aanvraag doorstuurt naar het buitenland valt dat een heel stuk duurder uit! Personeelsleden kunnen aanvragen laten leveren in hun mailbox. Studenten kunnen enkel aanvragen per post laten leveren. Wanneer een artikel voor je aankomt wordt je per email verwittigd en kan je het komen afhalen in de bibliotheek 

 

 

Prijskaartje?

 

 

Personeelsleden kunnen aanvragen doen op kosten van hun dienst. Studenten en buitenstaanders kunnen enkel persoonlijke aanvragen doen. Aanvragen aan een Belgische bibliotheek kosten voor studenten 5 euro per aanvraag te betalen bij ontvangst.

uitgebreid prijsoverzicht