TechBoost! 2017 “Innovaties in Big Data Analytics"

27-04-2017 van 15:30 tot 23:00
Meetdistrict Ghelamco Arena, Ottergemsesteenweg Zuid 808, 9000 Gent
Door wie
FEA/AIG/UGain
AIG@UGent.be
Voeg toe aan agenda

Op donderdag 27 april 2017 vindt de vijfde editie plaats van 'TechBoost!'.  Dit event is een gezamenlijke organisatie van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, de alumnivereniging AIG en UGain.

Het principe van TechBoost! is "Boost uw technische kennis door een les van een expert over een actueel thema".
TechBoost! wordt eenmaal per jaar georganiseerd en laat toe om collega’s ingenieurs te ontmoeten, alsook professoren en onderzoekers van de vakgroepen van onze faculteit, nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te versterken tijdens een netwerkreceptie!

Het thema van TechBoost! 2017 is “Innovaties in Big Data Analytics – Ontdek hoe ingenieurs slimme systemen bouwen voor Smart Cities, Internet of Things, Industry 4.0, Healthcare, en nog veel meer!”.

Copyright 2017 - Ghelamco
Locatie is de Ghelamco Arena in Gent, en meerbepaald het recent opgeleverde Meetdistrict, waar veel bedrijven in het domein van 'Data Analytics' gevestigd zijn. Er is een interessant voorprogramma, waarbij de wiskundige basis van 'Data Analytics' aan bod komt, de visie van Stad Gent rond Smart Cities voorgesteld wordt, en ook technieken voor data-beveiliging de nodige aandacht krijgen. Prof. Erik Mannens geeft de TechBoost! 2017 les in het auditorium in de Ghelamco Arena, nadien volgt een mooie receptie met demonstraties. Tussen het voorprogramma en het hoofdprogramma worden ook rondleidingen in de Ghelamco Arena en Meetdistrict georganiseerd.
Ook de studentenverenigingen VTK, Hermes en Ceneka helpen mee bij de organisatie.

Tijdens TechBoost! 2017 worden ook de 5 finalisten van het facultaire iTrack initiatief, waarbij onderzoekers begeleid worden om een spin-off bedrijf op te starten, voor het eerst voorgesteld.

16u-17u40 Voorprogramma
17u40-19u Rondleiding en catering
19u-19u30 Netwerking en onthaal hoofdprogramma
19u30-19u40 Voorwoord door decaan Rik Van de Walle
19u40-20u50 TechBoost!-les door prof. Erik Mannens
20u50-21u Slotwoord
21u-23u Netwerkreceptie met demonstraties

Voorprogramma

Het voorprogramma bestaat uit 4 modules: basistechnieken, toepassingen in industrie, slimme steden, veiligheid en privacy.

Stad Gent zal zijn visie op slimme steden voorstellen in het voorprogramma, en er zullen concrete voorbeelden gegeven worden van Big Data Analytics in de industrie, o.a. door AE en Sirris.

Bekijk de planning van het voorprogramma.

Inschrijven

Schrijf u in en reserveer uw plaats via de TechBoost! 2017-inschrijvingswebsite.

Gratis voor FEA personeelsleden en studenten, AIG-leden, ie-net leden en IVPV/UGain alumni, 40 Euro voor andere deelnemers.

Sponsors

We zijn de TechBoost! 2017 sponsors zeer dankbaar: Stad Gent, AE, Sirris, VSC, Arcelor Mittal, Barco, Nuance, Meetdistrict, IBM, Pepite, Ontoforce, Niko, Loqutus, BNP Paribas Fortis.