Bezoek Sint-Bavohumaniora aan Photonics Research Group in kader van Quantum SpinOff project

(14-10-2016) Laatstejaarsstudenten van het Sint-Bavohumaniora in Gent brachten een bezoek aan de Photonics Research Group in het kader van het Quantum SpinOff project.

Het doel van het Quantum spinOff project is om scholen te verbinden met high-tech onderzoek en ondernemerschap. De studenten bezochten het onderzoekslab en de cleanroom waar ze door middel van fotolithografie een logo op een siliconen chip plaatsten. De volgende stap is het uitdenken van een toepassingsgebied en product in het veld van siliconen fotonica.

Bekijk de foto's van het bezoek via Facebook.

Quantum SpinOff

Quantum SpinOff wil leerkrachten wetenschappen en hun leerlingen in contact brengen met onderzoeken ondernemingszin in de hoogtechnologische sector. Het project heeft als doel een nieuwe generatie van wetenschappelijk geletterde Europese burgers op te leiden en jongeren te inspireren om te kiezen voor een carrière in de wetenschappen en technologie. Teams van leerlingen, door hun leerkrachten begeleid, zullen uitgedaagd worden om een verantwoordelijke en maatschappelijk relevante herwaardering te creëren van een wetenschappelijk artikel in samenwerking met onderzoekers en ondernemers.