Faculteitsbibliotheek vrij toegankelijk tijdens Dag van de Wetenschap

©Bas Princen (vergrote weergave)

©Bas Princen

(17-11-2016) Op zondag 27 november 2016 kan u de faculteitsbibliotheek vrij bezoeken tussen 10u en 17u en deelnemen aan twee rondleidingen.

Tijdens de Dag van de Wetenschap op zondag 27 november 2016 organiseert de UGent (net als vele andere actoren) tal van publieksactiviteiten rond wetenschappen en technologie. U kan die dag tussen 10u en 17u vrij een bezoek brengen aan de faculteitsbibliotheek Ingenieurswetenschappen en Architectuur.

Inschrijvingen rondleidingen

Er staan twee rondleidingen op het programma, met toelichting bij het ontwerp en de collectie door Mieken Osselaer, faculteitsbibliothecaris. De eerste rondleidingstart om 11u , de tweede om 15u. Hiervoor dient u vooraf in te schrijven via deze link.

De faculteitsbibliotheek is de transformatie van de negentiende-eeuwse practicumzaal Natuurkunde. Na sluitingstijd kan ze worden omgevormd tot een lezingenzaal. Het ontwerp van OFFICE Kersten Geers David Van Severen won de Belgische Prijs voor Architectuur in 2015, categorie kleine interventie.

Meer info

Voor meer informatie contacteer Mieken Osselaer, faculteitsbibliothecaris Ingenieurswetenschappen & Architectuur – UGent
Jozef Plateaustraat 22
9000 Gent