Document acties

Update@Campus op 17 november 2011

(17-11-2011)

Op 17 november vond voor de vijfde maal Update@Campus plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door de alumniverenigingen AIG en VBIG, het Instituut voor Permanente Vorming IVPV en de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de UGent.

Het thema van deze editie is "Efficiƫnt Onderhandelen - Hoe een rationele ingenieur tegelijk een goede onderhandelaar kan zijn". Prof. dr. Dirk Van Poucke (UGent), de absolute autoriteit in het thema onderhandelingstechnieken zal de sessie leiden.

Alle ingenieursstudenten zijn welkom, gezien efficiƫnt onderhandelen voor hen ook zeer nuttig kan zijn (bijv. bij contractonderhandelingen voor een eerste job). Het thema past daarnaast ook perfect in het UGent "Durf Ondernemen"-thema omdat onderhandelingsvaardigheden zeer relevant zijn voor studenten met ondernemingszin.

Volgende aspecten komen aan bod in de Update@Campus-les:

• Is een stevige dossierkennis en een hoge rationele intelligentie een garantie voor een goed onderhandelingsresultaat?
  • Of net integendeel?
  • Is 'gelijk hebben' ook 'gelijk krijgen'?

De aangeleerde technieken zijn direct concreet toepasbaar op contract- en prijsonderhandelingen en op onderhandeling in teamverband.

Foto's van Update@Campus kan je bekijken via Flickr.