Zes leden faculteit in lijst van 50 Belgische tech-pioniers

(19-05-2017)

De Tijd portretteert 50 Belgen die vandaag al werken aan een toekomst die u zich nu nog niet kunt voorstellen. Ze duwen koppig door op onverkend, futuristisch terrein, slopen muren tussen onderzoek, ondernemerschap en kunst, beuken op de deur van het onmogelijke.

In de lijst staan prof. Lieva Van Langenhove, prof. Roel Baets, prof. Francis wyffels, prof. Jelle Saldien en alumni Sander Dieleman en Aäron van den Oord (Computerwetenschappen).

• Prof. Lieva Van Langenhove werkt aan toepassingen van 'smart textiles', textiel waarin elektronica verweven zit.
  • Prof. Roel Baets doet onderzoek naar optische chips, waarmee je allerlei metingen kan doen via goedkope, geminiaturiseerde sensoren.
  • Prof. Francis wyffels werkt aan cobots, zelflerende robots die veilig met en naast mensen kunnen werken.
  • Prof. Jelle Saldien is docent industrieel ontwerpen en doet er onderzoek naar nieuwe interfaces voor slimme technologie.
  • Alumnus Sander Dieleman en Aäron Van den Oord werken bij Deepmind, het lab van Google voor artificiële intelligentie. In maart 2017 verscheen er een uitgebreid artikel over Sander Dieleman in De Tijd.