Internationalisering aan de FEA

International Days

Op 24 en 25 oktober organiseert de UGent International Days voor alle studenten die geïnteresseerd zijn in een buitenlands avontuur. In het najaar vinden de facultaire infosessies plaats, voornamelijk gericht op studenten van de 2e en 3e bachelor.

  Erasmus+

  Het meest gekende uitwisselingsprogramma is wellicht Erasmus+. Met dit programma kan je een tijdje aan een Europese partneruniversiteit studeren met volledige erkenning van het buitenlands studiepakket en nog een beurs er bovenop.

  In Zwitserland

  Zwitserland zit officieel niet in het Erasmuscircuit. Het is wel een mogelijke bestemming voor verschillende opleidingen met dezelfde regels en procedures als Erasmus+. Het verschil zit in het beurssysteem. Beurzen voor Zwitserland worden immers betaald door de partners zelf en variëren voor 2016-2017 tussen €300 en €350 per maand (bedragen onder voorbehoud).

  In België of buiten Europa

  Er zijn ook uitwisselingsmogelijkheden voor studieverblijven, vergelijkbaar met Erasmus+, in België (Erasmus Belgica) en buiten Europa.

  Erasmus Mundus

  Daarnaast kan je een internationale master volgen met Erasmus Mundus. Aan onze faculteit worden vier dergelijke masters georganiseerd.

  BEST

  De Board of European Students of Technology, kortweg BEST, organiseert korte cursussen in Europa. Dit geeft je de kans om gedurende een korte tijd (typisch één week) op uitwisseling te gaan, zonder dat je een volledig studiepakket in het buitenland volgt.

  IAESTE

  Daarnaast kan je met IAESTE op internationale stage tijdens de zomervakantie of nadat je afgestudeerd bent. Portugal, Brazilië, Australië of Japan, het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

  Contact

  Nuttige links