Document acties

Internationalisering aan de FEA

International Days UGent: 21 en 22 oktober 2014

Ambitie om andere horizonten te verkennen? Bezoek de International Days en ontdek welke richting je uit kan. Tijdens deze tweedaagsekrijg je concrete informatie die je op weg helpt naar een internationale ervaring.

Tijdens de International Days verneem je alles wat je wilde weten over een internationaal avontuur TIJDENS of NA je studies… Exploreer de mogelijkheden, die zijn ruimer dan je denkt.

Op de International Days staat de buitenlandse ervaring in de kijker. Op 21 en 22 oktober 2014 wordt een waaier aan buitenlandopties voorgesteld via infosessies, infostands en informele gesprekken met ervaringsdeskundigen.

Het programma wordt opgesplitst in twee delen, voor het programma en inschrijving klik op de dag van jouw keuze:

  • dinsdag 21 oktober (het Pand) staat in het teken van internationaliseringsmogelijkheden NA de studies. Of je nu kiest voor studies, stage of werk, voor elk van deze opties worden een aantal mogelijkheden toegelicht.
  • woensdag 22 oktober (UFo) staan internationaliseringsmogelijkheden TIJDENS de studies centraal. Maak voor het eerst kennis met je buitenlandse opties tijdens de oriënteringssessies of bereid je concreet voor op je internationale ervaring tijdens de verdiepingssessies.

Noteer ook alvast dinsdag 4 november (Auditorium D, 19u00) in je agenda: dan vindt de facultaire infosessie plaats. Alles wat je wilde weten over jouw buitenlandse avontuur, gelinkt aan je FEA-opleiding, komt hier aan bod.

Erasmus+

Het meest gekende uitwisselingsprogramma is wellicht Erasmus+. Met dit programma kan je een tijdje aan een Europese partneruniversiteit studeren met volledige erkenning van het buitenlands studiepakket en nog een beurs er bovenop.

In België of buiten Europa

Maar er zijn ook uitwisselingsmogelijkheden voor studieverblijven, vergelijkbaar met Erasmus, in België (Erasmus Belgica) en buiten Europa.

Erasmus Mundus

Daarnaast kan je een internationale master volgen met Erasmus Mundus. Aan onze faculteit worden vier dergelijke masters georganiseerd.

BEST

De Board of European Students of Technology, kortweg BEST, organiseert korte cursussen in Europa. Dit geeft je de kans om gedurende een korte tijd (typisch één week) op uitwisseling te gaan, zonder dat je een volledig studiepakket in het buitenland volgt.

IAESTE

Daarnaast kan je met IAESTE op internationale stage tijdens de zomervakantie of nadat je afgestudeerd bent. Portugal, Brazilië, Australië of Japan, het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Contact

Nuttige links