Document acties

Internationalisering aan de FEA

International Days

Op 21 en 22 oktober organiseerde de UGent International Days voor alle studenten die geïnteresseerd zijn in een buitenlands avontuur. Op 4 november vond het facultaire luik plaats.

De FEA organiseert nu twee praktische informatiesessies voor studenten die in 2015-2016 naar het buitenland willen gaan. Hierin komen alle praktische en administratieve aspecten aan bod. Deze infosessies vinden plaats in de Jozef Plateauzaal (Campus Plateau) op

  • dinsdag 25 november 2014 van 13u00 tot 14u30
  • donderdag 11 december 2014 van 13u00 tot 14u30

Erasmus+

Het meest gekende uitwisselingsprogramma is wellicht Erasmus+. Met dit programma kan je een tijdje aan een Europese partneruniversiteit studeren met volledige erkenning van het buitenlands studiepakket en nog een beurs er bovenop.

In België of buiten Europa

Er zijn ook uitwisselingsmogelijkheden voor studieverblijven, vergelijkbaar met Erasmus+, in België (Erasmus Belgica) en buiten Europa.

Erasmus Mundus

Daarnaast kan je een internationale master volgen met Erasmus Mundus. Aan onze faculteit worden vier dergelijke masters georganiseerd.

BEST

De Board of European Students of Technology, kortweg BEST, organiseert korte cursussen in Europa. Dit geeft je de kans om gedurende een korte tijd (typisch één week) op uitwisseling te gaan, zonder dat je een volledig studiepakket in het buitenland volgt.

IAESTE

Daarnaast kan je met IAESTE op internationale stage tijdens de zomervakantie of nadat je afgestudeerd bent. Portugal, Brazilië, Australië of Japan, het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Contact

Nuttige links