Document acties

Internationalisering aan de FEA

International Days UGent: 22 en 23 oktober 2013

Ambitie om andere horizonten te verkennen? Bezoek de International Days en ontdek welke richting je uit kan. Tijdens deze tweedaagsekrijg je concrete informatie die je op weg helpt naar een internationale ervaring. Of je nu TIJDENS of NA je studies kiest voor een internationaal verhaal, aan de hand van sessies, infostands en bij ervaringsdeskundigen in het buitenlandcafé, kom je alles te weten over een waaier aan mogelijkheden.

Een semester doorbrengen aan een andere Europese universiteit via Erasmus, of steek je toch liever de grote oceaan over voor je buitenlands avontuur? Alle uitwisselingsfaciliteiten TIJDENS de studies staan centraal op dinsdag 22 oktober in het Ufo van 15 u. en 21 u.

Wil je NA het afstuderen nog een unieke internationale ervaring opdoen, kom dan langs op woensdag 23 oktober in het Pand tussen 15 u. tot 20 u. Een bijkomende studie of op zoek naar een buitenlandse stage … de info die je hier verzamelt, helpt de afstand met het buitenland te overbruggen.

Stip alvast 22, 23 oktober aan in je agenda en bekijk hier het programma.

Erasmus

Het meest gekende uitwisselingsprogramma is wellicht Erasmus. Met dit programma kan je een tijdje aan een Europese partneruniversiteit studeren met volledige erkenning van het buitenlands studiepakket en nog een beurs er bovenop.

In België of buiten Europa

Maar er zijn ook uitwisselingsmogelijkheden voor studieverblijven, vergelijkbaar met Erasmus, in België (Erasmus Belgica) en buiten Europa.

Erasmus Mundus

Daarnaast kan je een internationale master volgen met Erasmus Mundus. Aan onze faculteit worden vier dergelijke masters georganiseerd.

BEST

De Board of European Students of Technology, kortweg BEST, organiseert korte cursussen in Europa. Dit geeft je de kans om gedurende een korte tijd (typisch één week) op uitwisseling te gaan, zonder dat je een volledig studiepakket in het buitenland volgt.

IAESTE

Daarnaast kan je met IAESTE op internationale stage tijdens de zomervakantie of nadat je afgestudeerd bent. Portugal, Brazilië, Australië of Japan, het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Contact

Nuttige links