Over de vakgroep

Over ons

De Vakgroep Algemene Economie is een van de negen vakgroepen die werkzaam zijn binnen de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit Gent. Hij is verantwoordelijk voor onderwijs, onderzoek en dienstverlening in diverse domeinen van de economische wetenschap. De klemtoon ligt op algemene economie, internationale economie, Europese economie, milieueconomie en milieumanagement, transitie- en institutionele economie. Met de vakgroep zijn de onderzoeksgroepen CEEM en CERISE gelinkt.

CEEM Cerise

Dienstverlening

De leden van de Vakgroep Algemene Economie verzorgen naast hun onderwijs en onderzoek tevens belangrijke dienstverlenende taken aan de gemeenschap. Daarbij kan onderscheid worden gemaakt tussen een extern en een intern luik (dienstverlening binnen de Universiteit Gent).