Studenten Fiscaliteit werken praktijkcases uit in Knokke

(07-12-2016)

Op 24 en 25 november 2016 organiseerde de opleiding Handelswetenschappen voor de achtste maal een tweedaags residentieel seminarie voor de studenten uit de afstudeerrichting fiscaliteit te Knokke. Met dit jaarlijkse extra muros evenement slaat men de brug tussen theorie en praktijk door enerzijds onderwijs gerelateerde praktijkcases te geven, gekoppeld aan een intensieve kennismaking met het bedrijfsleven.

De studenten bestuderen en werken twee dagen rond real life businesscases van de deelnemende partnerbedrijven. Dit jaar konden de studenten proeven van opdrachten aangeleverd door Titeca, Mazars, PWC en EY.  De studenten presenteren en verdedigen hun oplossing aan een jury. De cases hebben betrekking op de uiteenlopende deeldomeinen van de afstudeerrichting Fiscaliteit en overbruggen de diverse opleidingsonderdelen: btw, accounting, fiscale planning, vennootschapsbelasting, personenbelasting, fusies en overnames. Elke casus kent een andere focus.

Naast het inhoudelijke vaktechnische luik is er ook aandacht voor het beroep. Vertegenwoordigers van het Belgische Instituut van de Accountants en Belastingsconsulenten  (IAB) en het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten (BIBF) laten de studenten op informele wijze kennismaken met de verschillende trajecten in het werkveld.

Dit unieke project is de uitgelezen kans voor zowel studenten als bedrijven en de beroepsinstituten om op een intensieve, informele en uiterst aangename manier kennis te maken!

Hartelijk dank aan allen voor het succesvolle tweedaagse seminarie, op naar de volgende editie!

Antoine Doolaege, Pieter Buyl,  Sarah van Bree en Els De Wielemaker
Het Seminarieteam 2016.