VEK

De Vlaamse Economische Kring, in het kort de VEK, bestaat al meer dan 90 jaar en is sinds zijn ontstaan steeds de officiële studentenvereniging van de faculteit Economie en Bedrijfskunde geweest. Zij staat present voor alle studenten aan de FEB. In de eerste plaats organiseert zij voor de studenten HIR-TEW-EW alle
boeken- en cursusverkopen. Daarnaast organiseert VEK Recruitment ook vele evenementen om de studenten hun kennis over de jobmarkt bij te schaven en hen in contact te brengen met hun potentiële werkgever.
Deze evenementen gaan van een grote Careerday, tot bedrijfspresentaties, een Competence Day en nog zoveel meer. Meer informatie hieromtrent kunnen jullie vinden op http://recruitment.vek.be/.

Naast die belangrijke evenementen organiseert de VEK ook vele amusante evenementen als dé Openingsfuif van Gent, hun spetterende Galabal, het
1e bachelorweekend, een citytrip, een skireis en vele cultuurevenementen.

Verder kunnen jullie bij de VEK ook jullie conditie onderhouden door deel te nemen aan verschillende sportcompetities, en organiseert de VEK ook haar eigen voetbaltornooi op het Sint-Pietersplein. Dit tweedaagse evenement, Student Street Soccer gegeten, trekt jaarlijks bijna 5000 studenten aan, en is hét paradepaardje van de VEK.

And last but definitely not least, baat de VEK haar eigen studentencafé uit, namelijk de welbekende Yucca! De Yucca staat bekend om zijn goedkoopste dranken en beste feestjes.

Meer informatie kunnen jullie vinden op www.vek.be, of bij hun enthousiaste praesidium.