De bouw van onze planeet: uit het perspectief van de gesteenten

Interactieve rondleiding

30 leerlingenin overleg met de leerkracht | € 1/deelnemer

Onze planeet is in essentie opgebouwd uit allerlei soorten gesteenten: magmatische gesteenten (vulkanen), sedimentaire gesteenten (denk maar aan het zand op onze stranden) en metamorfe gesteenten (bv. marmer). Elk van die gesteenten vertelt een uniek verhaal. Het ontstaan van de Aarde en haar evolutie houden verband met de geologische fenomenen rondom ons: gebergten, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, grotten … In deze interactieve uiteenzetting en rondleiding maken de leerlingen kennis met verschillende gesteenten: we kijken, ruiken, voelen en proeven er zelfs van! Met een vergrootglas en een microscoop kunnen we nog beter achterhalen wat de stenen ons willen vertellen.

• Doelgroep Basis- en secundair onderwijs. Het niveau wordt aangepast aan de deelnemers.
  • Periode: In onderling overleg
  • Locatie: Campus Sterre (S8) – Gent