Hoe uniek is ‘onze’ Aarde?

Les-lezing

30 leerlingen | 2 lesuren | € 1/deelnemer

Elke dag worden we wel geconfronteerd met de werking van de Aarde. Soms in ons voordeel, maar ook in ons nadeel. Maar hoe komt dat? Hoe ‘werkt’ de interne Aarde en is die dan zo uniek als planeet? In deze (interactieve) les, gaan we (letterlijk en figuurlijk) dieper in onze Aarde om te kijken hoe ze werkt als een ‘machine’ die onder andere de ‘dans’ van de continenten controleert. Daarnaast kan haar werking worden vergeleken met die van enkele zusterplaneten (Mars rovers) of manen van de buitenste planeten (New Horizon missie naar Pluto). We bespreken ook hoe geologen aan die informatie gekomen zijn, aangezien het zones zijn waartoe de mens onmogelijk rechtstreeks toegang heeft.

• Doelgroep: Basis- en secundair onderwijs. Het niveau wordt aangepast aan de deelnemers.
  • Periode: In onderling overleg
  • Locatie: In onderling overleg (bv. op school)
  • Contact: