De wereld van de honingbij

Voorstelling educatief materiaal

20 leerkrachten | halve dag | gratis

Het problematische statuut van de honingbij is wellicht niemand ontgaan. De lessen biologie lenen zich uitstekend om dieper in te gaan op die materie. Om leerkrachten te ondersteunen in hun lespraktijk is een educatief pakket en een workshop voor leerlingen ontwikkeld. Het educatief materiaal behandelt topics als de morfologie van de bij, de organisatie en structuur van het bijenvolk, de productie van honing en andere producten en de verschillende rassen en soorten erg uitgebreid. Na de voorstelling van de workshop voor leerlingen brengen de leerkrachten een bezoek aan de bijenhal. Via een demo krijgt men zo een unieke kans om geopende bijenkasten te analyseren en er kennis te maken met verschillende technieken om bijenvolken te manipuleren.

• Doelgroep: Leerkrachten secundair onderwijs
  • Periode: In onderling overleg. Enkel mogelijk tijdens de maanden april, mei en juni.
  • Locatie: Campus Sterre (S33) - Gent
  • Contact: