Opgraven in de klas: een archeoloog op bezoek

25 leerlingen | 2 lesuren | vervoersonkosten spreker

Rond archeologie hangen heel wat mysteries. Wat doen archeologen precies? Hoe ontrafelen ze de geheimen van het verleden? De leerlingen komen het allemaal te weten dankzij het bezoek van een echte archeoloog in de klas. Die dompelt de klas onder in het boeiende verhaal van het verleden en duidt hoe archeologen stap voor stap te werk gaan om dat rijke verleden opnieuw tot leven te wekken. De workshop biedt enerzijds ruimte voor rijk geïllustreerde toelichting, maar zet ook de leerlingen aan het werk om hun eerste archeologische mysteries te ontrafelen. We werken graag op maat. Zo kan archeologie ook in de lessen wiskunde, biologie of chemie worden geïntegreerd! Laat ons je wensen weten en we bekijken wat de mogelijkheden zijn.

• Doelgroep: Basis- en secundair onderwijs. Het niveau wordt aangepast aan de deelnemers.
  • Periode: In onderling overleg
  • Locatie: In onderling overleg (bv. op school)
  • Contact: