Maak je eigen game en controller met Scratch en Makey Makey

20 leerlingen | halve dag | gratis

De workshop bestaat uit twee delen van elk anderhalf uur. Je werkt aan een pc, alleen of per twee. Je leert probleemoplossend en creatief denken door gebruik te maken van ICT. Tijdens het eerste deel ga je aan de slag met Scratch: een eenvoudige, laagdrempelige en visuele programmeertaal. Je bouwt zelf een computerspel, een interactieve strip of een muziekprogramma! Nadien voorzien we jouw digitale creatie van een controller tijdens het tweede deel van de workshop. Hiervoor gebruik je de Makey Makey uitvinderskit. Elk materiaal dat een (kleine) hoeveelheid elektrische stroom geleidt, werkt met onze controller: Play-Doh, potloden, bananen, zelfs je medestudent. Zo kunnen we bijvoorbeeld Pac-man laten happen via een potloodtekening, of maken we een digitale fluit van een keukenrol. We sluiten af met een groepsdemo van alle projecten.

• Doelgroep: Secundair onderwijs (ASO)
  • Periode: In onderling overleg
  • Locatie: Campus Kortrijk