Introductieles Japanse taal en cultuur - Naar het land van de rijzende zon!

25 leerlingen | 2 lesuren | gratis

Hebben jullie leerlingen op school die gebeten zijn door de vreemde-culturen-en-talen-microbe? Dan zullen deze les en workshop over Japanse taal en cultuur hen ongetwijfeld aanspreken. Samen gaan we op zoek naar wat ons met een ver land als Japan verbindt. We beginnen daarbij met de geschiedenis van de aankomst van de Nederlanders in Japan in de 17de eeuw. We kijken ook naar de diplomatieke betrekkingen tussen België en Japan, waarvan in 2016 het 150-jarig bestaan gevierd werd. Uiteraard gaan we het ook hebben over de huidige Japanse cultuur en maatschappij en wat ons daarin aanspreekt. Na de korte onderdompeling in de geschiedenis en cultuur van Japan zijn we in de juiste sfeer om aan de slag te gaan met de Japanse taal. Spelenderwijs maken de leerlingen kennis met de basis van het Japanse schrift en leren ze hoe ze zich in het Japans kunnen voorstellen bij een eerste kennismaking.

• Doelgroep: Secundair onderwijs (TSO/KSO/ASO)
  • Periode: In onderling overleg
  • Materiaal: Deelnemers brengen schrijfmateriaal mee.
  • Locatie: In onderling overleg (bv. op school)
  • Contact: