UniMath – Theoretische wiskunde in de praktijk

Les-Lezing

25 leerlingen | hele dag | gratis

In UniMath komen vijf onderwerpen aan bod waarin een wiskundige theorie verklaard wordt. Aansluitend op de theorie is telkens een toepassing uit de praktijk voorzien. Elk pakket bestaat uit zes lesuren. Op aanvraag kan een UGent-medewerker twee lesuren komen verzorgen. Leerkrachten kunnen er ook voor kiezen om een gedeelte van het pakket aan de universiteit zelf te laten plaatsvinden. De onderwerpen zijn: (1) Projectieve vlakken en codes, (2) De wiskunde achter de routeplanner, (3) Integralen en de stelling van Green, (4) Opgeloste en onopgeloste mysteries over getallen, (5) Wiskundige aanpak van vage informatie. De notities die bij die onderwerpen horen, zijn verkrijgbaar in boekvorm bij Die Keure. Meer info op www.unimath.ugent.be.

• Doelgroep: Secundair onderwijs - sterk wiskundige richtingen
  • Periode: Woensdag 8 februari 2017