Document acties

Lezing van em. prof. C. VAN PETEGHEM: De geschiedenis en de ontwikkeling van de apothekersopleiding aan de Gentse Universiteit

Activiteit toevoegen | Geplande activiteiten
Voor wie studenten, medewerkers
Wanneer 26-03-2013
van 18:30 tot 19:30
Waar FFW, Auditorium 2, gelijkvloers.
Voertaal Nederlands

Op dinsdag 26 maart om 18u30 zal prof. C. VAN PETEGHEM - in het kader van het lustrum van de Gentse Farma Kring - een lezing geven in de faculteit Farmaceutische Wetenschappen, auditorium 2. De titel van de lezing luidt : "De geschiedenis en de ontwikkeling van de apothekersopleiding aan de Gentse Universiteit". De voordracht (van zo’n 45 min) zal enerzijds gewijd zijn aan de beschrijving van het ontstaan van de opleiding tot apotheker aan de Rijksuniversiteit Gent in 1849, met bijzondere aandacht voor de strijd om toelating van vrouwelijke studenten tot de opleiding en tot het beroep; anderzijds zal de evolutie worden geschetst van de opleiding tussen 1963 (het jaar dat em. prof. VAN PETEGHEM zelf aan de studie tot apotheker begon) en vandaag, exact 50 jaar later.