GIT-info voor studenten die vrijstellingen hebben ontvangen/aangevraagd

Heroriënteer je naar één van de opleidingen (*) aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en je hebt vrijstellingen ontvangen voor meerdere vakken, dan kom je mogelijks in aanmerking voor het volgen van een GIT.

(*) BA/MA Biomedische wetenschappen, BA/MA Geneeskunde, BA/MA Logopedische en Audiologische wetenschappen, BA/MA L.O. en Bewegingswetenschappen, BA/MA Tandheelkunde, BA/MA Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, SCHA/VBP/MA Management en Beleid van de gezondheidszorg, SCHA/VBP/MA Gezondheidsvoorlichting en –bevordering, SCHA/MA Verpleegkunde en vroedkunde, MA Ergotherapeutische Wetenschap

Opleidingsprogramma

Wanneer je de overstap maakt naar één van de opleidingen aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de inhoud en de opbouw van de programma’s. Dit alles kan je raadplegen in de studiegids

De inschrijvingsprocedure is afhankelijk van je studieverleden aan de UGent:

Aanvragen van een geïndividualiseerd traject of GIT

Het aanvragen van een GIT is afhankelijk van het aantal SP waarvoor je vrijstellingen hebt ontvangen. Wanneer je klikt op jouw specifieke situatie, dan word je doorgelinkt naar de infopagina over GIT waar je heel wat interessante informatie kan terugvinden.

Deadline aanvragen GIT: vrijdag 7 oktober 2016

Aandacht! Heb je nog geen antwoord ontvangen op je vrijstellingsaanvraag voor 7 oktober, dien in dat geval toch je curriculumvoorstel in via OASIS en vermeld bij het voorleggen van je curriculum dat je vrijstellingsaanvraag in behandeling is zodat de curriculumcommissie hier rekening kan mee houden bij de beoordeling van je curriculum.

Nog geen vrijstellingen aangevraagd?

Heb je nog geen aanvraag tot vrijstellingen ingediend en je denkt dat het aantal vrijstellingen 30 SP of meer zal zijn, dan heb je er alle belang bij om je aanvraag tot vrijstellingen ZO SPOEDIG MOGELIJK in te dienen. Je dient er rekening mee te houden dat de behandeling van een vrijstellingsaanvraag meer dan drie weken kan duren.

Je moet zelf een inhoudelijke screening doen van de vakken die je zal volgen binnen je nieuwe opleiding en dit aan de hand van de studiefiches per vak. Deze studiefiches vind je terug in de studiegids (ga naar je opleiding en klik verder op de naam per vak)

Als je op basis van de studiefiches merkt dat de inhoud van een vak in één van onze opleidingen vrij goed overeenstemt (zowel qua inhoud, niveau, studiepunten,…) met een vak waarvan je een credit hebt behaald die je in een andere opleiding gevolgd hebt, dan kan je een vrijstellingsaanvraag indienen.