4de Lage Landen Symposium Intoxicaties : Update "Acute Intoxicaties"

09-06-2017 van 09:00 tot 17:00
Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent
Door wie
Danielle Woods
Danielle.Woods@UGent.be
Voeg toe aan agenda

Na het succes van het eerste Lage Landen Symposium Intoxicaties in 2011 werd besloten om het symposium tweejaarlijks te laten plaatsvinden. We stellen u dan ook graag het programma voor van het vierde symposium Update “Acute Intoxicaties”.

Net zoals in de vorige edities zal de nadruk liggen op de probleem-georiënteerde nascholing in acute klinische toxicologie. Het programma richt zich bijgevolg voornamelijk tot artsen, ziekenhuisapothekers en hulpverleners die zijn betrokken bij de opvang en behandeling van patiënten met acute intoxicaties. Vanuit deze invalshoek zal de praktische aanpak worden benadrukt met tevens aandacht voor enkele nieuwe ontwikkelingen in de behandelingsmodaliteiten. Voor het programma werd opnieuw een beroep gedaan op internationale experten, wat voor een boeiende en leerrijke kruisbestuiving moet zorgen.

De opleiding vindt plaats in het historisch kader van Het Pand, een voormalig Dominicanenklooster in het centrum van Gent.

We kijken ernaar uit u die dag te mogen verwelkomen.

Peter De Paepe

Universitair Ziekenhuis Gent

Kees Kramers

Radboudumc Nijmegen