Korea Manhwa Museum schenkt stripcollectie

(31-01-2017)

Het Korea Manhwa Museum (Bucheon) schenkt meer dan 120 strips aan de Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte.

In het kader van de samenwerking met het Belgisch Stripmuseum in Brussel ontving de Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte op maandag 30 januari een delegatie van het Korea Manhwa Museum (Bucheon). Het museum schenkt meer dan 120 strips en is bereid om ook in de toekomst nieuwe publicaties kosteloos toe te sturen.

Samen met de schenking van manga’s in het Chinees, Japans en Koreaans door het Belgisch Stripmuseum bouwt de Faculteitsbibliotheek op deze manier een unieke collectie op van strips in Oosterse talen. Deze collectie zal gebruikt worden voor zowel onderwijs als onderzoek. We verwachten dat het voorbeeld van het Korea Manhwa Museum zal gevolgd worden door andere stripmusea in Japan en China. Willem Degraeve, directeur van het Belgisch Stripmuseum, verzorgt hiervoor de nodige contacten.

Lees meer artikels over: