Geïndividualiseerd traject (GIT)

Als je curriculum afwijkt van het modeltraject zoals dat in de studiekiezer is opgegeven (= Mt1; meestal 60 studiepunten per academiejaar) volg je een geïndividualiseerd traject of kortweg een GIT.

Wanneer is een GIT nodig of mogelijk?

  • Je was het voorbije academiejaar niet geslaagd voor het modeltraject en je herneemt de resterende vakken van je jaar of je neemt al enkele vakken op van een hoger studiejaar.
  • Je neemt minder studiepunten op wegens persoonlijke redenen (bijvoorbeeld omdat je een functiebeperking hebt of omdat je werk en studie combineert)  
  • Je hebt vrijstellingen verworven (bijvoorbeeld op basis van een reeds behaald diploma)

Een GIT geeft je de mogelijkheid om - ook als je niet geslaagd bent voor het volledige modeltrajectjaar - al een aantal vakken op te nemen uit een volgend modeltrajectpakket. Op die manier stagneert je studievoortgang niet en kan je soms zelfs een extra jaar studie vermijden.

Om een GIT te mogen opnemen, moet je echter rekening houden met een aantal regels en richtlijnen die bedoeld zijn om je te stimuleren om weloverwogen keuzes te maken en om je te helpen een haalbaar vakkenpakket samen te stellen. Op die manier wordt de kans groter dat je ook effectief slaagt voor het programma dat je opneemt en maak je je studierendement zo groot mogelijk.

Voor je effectief je GIT samenstelt, is het belangrijk om:

 

Gerelateerde info