Presenting your thesis in English

Rooster

Tweede semester schrijf in

(1) OT: datum oriëntatietest

(2) Waar? In deze kolom staat in welk lokaal of auditorium de cursus doorgaat. Gedetailleerde info vindt u in het onderdeel "Wegbeschrijving".

(*) Mededeling: Het UCT zal alle redelijke middelen inzetten om de beschikbaarheid van cursussen zo snel mogelijk op de site weer te geven. Om technische redenen kan hierin echter enige vertraging optreden, waardoor een cursus te lang onterecht op "vrij" blijft staan. Gelieve deze kolom dan ook te beschouwen als een hulpmiddel en niet als een garantie dat de cursus nog effectief beschikbaar is.   Indien een cursus toch volzet zou zijn op het moment van uw inschrijving, zal u hier uiteraard zo snel mogelijk over ingelicht worden.

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis:
U beschikt over een goede kennis van het Engels (min. B1(+)). Er wordt een begintest afgenomen die het niveau van de student bepaalt.

Doelstelling:
Deze cursus is gericht op het verbeteren van de mondelinge presentatievaardigheden tijdens conferenties of andere wetenschappelijke bijeenkomsten. Hoe kan men zich op een vlotte en correcte manier uitdrukken tijdens een presentatie, een vragenronde of een informeel gesprek?

Inhoud:

Deze cursus vertrekt vanuit 3 acties:

• Observeren: we bekijken enkele bestaande presentaties en focussen op specifieke vaardigheden en eigenschappen
  • Analyseren: we deconstrueren presentaties en vragen ons af waarom ze (niet) werken
  • Creëren: we passen de nieuwe inzichten toe

Doorheen het hele traject zullen de groepen authentieke fragmenten van presentaties bekijken en bespreken. Deze inzichten worden toegepast in verschillende presentatietaken, die verder ondersteund worden door taalkundige oefeningen. De deelnemers krijgen ruimschoots de gelegenheid om zelf te presenteren.

Begintest: Ja

Evaluation and testing:
Evaluatie-en ondervragingsvorm: De evaluatie gebeurt op basis van een eindpresentatie. Deze presentatie wordt geëvalueerd op basis van verschillende parameters (inhoud, taalgebruik, vorm, slides, structuur).

Administratief

Cursusafkorting : PYTE

Programma: VTO

Prijscategorie: I

Nuttige info

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

ERK: B2

Aantal lesuren : 30

Periode: 2de semester

Uren per week : 1 x 3