Baillet Latour Beurs voor Medisch Onderzoek voor Roosmarijn Vandenbroucke

(21-04-2017) Professor Roosmarijn Vandenbroucke (vakgroep Biomedische Moleculaire Biologie) heeft de Baillet Latour Beurs voor Medisch Onderzoek ontvangen.

De beurs is goed voor 450.000 euro over drie jaar en maakt verder onderzoek naar neurologische aandoeningen mogelijk. Professor Vandenbroucke ontving de onderscheiding op donderdag 20 april 2017 uit handen van koningin Mathilde.

Het Fonds Baillet Latour reikt jaarlijks de Baillet Latour Beurs voor Medisch Onderzoek uit om het onderzoek van een jonge wetenschapper in een
Belgische universiteit of universitair ziekenhuis te steunen. Met de beurs wil professor Vandenbroucke met haar team de komende vijf jaar onderzoeken hoe bepaalde neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer, in de hersenen ontstaan.

Lees meer artikels over: