Alle UGent’ers welkom in De Krook!

(05-03-2017) Van 10 tot 12 maart 2017 wordt De Krook, dé inspiratieplek voor cultuur, kennis en innovatie tussen de Gentse Lammerstraat en de Platteberg, feestelijk geopend. De UGent blaast De Krook mee leven in.

In De Krook valt veel meer te beleven dan enkel het uitlenen van boeken. Het wordt een ontmoetingsplaats waar je op je gemak iets kan drinken, mensen kan ontmoeten, cultuur kan opsnuiven, kan lezen of studeren. Maar waar je ook workshops kan volgen, installaties kan bezichtigen, zelf aan de slag kan gaan met innovaties en technologieën zoals 3D-printen en virtual reality.

De Krook wordt voor de UGent het uitstalraam van onderzoek. Als bezoeker zie je hoe de toekomst vorm krijgt. Ook functioneert De Krook als een interactief laboratorium. De UGent nodigt iedereen uit, van bibliotheekbezoeker tot collega-wetenschapper, om te proeven van en deel te nemen aan toponderzoek.

De onderzoeksgroep voor Media, Innovatie en CommunicatieTechnologieën (MICT van de vakgroep Communicatiewetenschappen) en de onderzoeksgroep Cultuur & Educatie (vakgroep Onderwijskunde), het IPEM (Instituut voor Psychoakoestiek en Elektronische Muziek) en IDLab (Internet Technolgy and Data Science Lab) bouwen er een werking uit. Ook Urgent.fm, de radiozender van de Universiteit Gent, verhuist naar De Krook.

Ontdek de UGent in De Krook

Tijdens het openingsweekend, van vrijdag 10 tot en met zondag 12 maart 2017, kan je komen kennismaken met de UGent in De Krook. Een greep uit het aanbod:

• Verken virtual reality

In De Krook zullen imec en de UGent onder meer werken rond virtual reality. Tijdens het openingsweekend laten ze alvast enkele unieke VR-ervaringen op je los. Ontdek met Captain Einstein de relativiteitstheorie of haal de graffitikunstenaar in je naar boven en teken een 3D-kunstwerk met de HTC Vive.

• Lab Tour

Begeef je in de UGent-labo’s waar De Krook-wetenschappers de handen uit de mouwen steken. Check hoe goed je 3D kunt kijken en bij IPEM hoe je muziek beïnvloedt door te fietsen, hoe een computer van IDLab je emotie kan herkennen of ontdek je digitale profiel bij MICT. Elk half uur verzamelen we op de belevingstrap!

• Speeddates: meet De Krook face to face

Schuif aan bij een van de makers en denkers van De Krook. Van bibliotheekmedewerker, onderzoeker tot radiomaker. Je hebt 7 minuten tijd om hem/haar het hemd van het lijf te vragen. 7 minuten later: wil je nog iemand ontmoeten?

• Demo’s UGent-onderzoek

Wat hebben de wetenschappers van de UGent en imec te maken met de festivalbandjes met Tomorrowland? Wat betekent het om starter te zijn onder de vleugels van imec? Dit weekend komen de onderzoekers uit hun labo’s en de starters uit hun garage om je te tonen waar ze mee bezig zijn.

• Muziek!

Urgent.fm is dé festivalradio tijdens het openingsweekend van De Krook! Er staat een verhalensessie met Relaas, boeiende gesprekken over Nederlandstalige muziek in Poolijs XL, de cultuurshow Tumult.fm en tal van muziek- en dj-sessies op het programma. Stem af op 105.3 FM of nestel je in hun studio om een live optreden bij te wonen.