'200 jaar UGent' in Durf Denken: terugblikken en vooruitkijken

(30-09-2016) In de nieuwe editie van het communitymagazine Durf Denken kijken '200 jaar UGent' curatoren Lieve Bracke en Rik Van de Walle vooruit naar een rijkgevuld vieringjaar.

Ook het Industrieel Onderzoeksfonds is jarig, zo leert Durf Denken, hoewel iets bescheidener met 10 jaar op de teller.

Het IOF slaat de brug tussen de universiteit en de industrie. Voorzitter van de IOF-raad Herman Van Langenhove legt in Durf Denken uit hoe de onderzoeksgroepen binnen de 22 multidisciplinaire valorisatieconsortia aan de AUGent rond een bepaalde technologie of expertise werken. Kristof De Mey maakt dit concreet met Victoris: "Wij willen het single point of contact zijn voor alle expertise inzake sportinnovatie aan de AUGent", luidt het.

UGent-studente Wanthanee Wadngam is 22 en won tot haar eigen verbazing De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Ze vertelt hierover in Durf Denken: "Ik voel aan alles dat mijn mijn toekomst in de muziek ligt maar ik wil ook absoluut mijn studies afmaken".

En ook waarom sommige mensen echt niet van chips of zoetigheid kunnen afblijven, kom je te weten in de nieuwe editie van Durf Denken. In het REWARD-project, werken onderzoekers van de UGent en de KU Leuven samen rond de rol van beloningen en beloningsgevoeligheid in de eetgewoonten van kinderen.

Lees Durf Denken online.

Lees meer artikels over: