Eredoctoraat voor Guido Van Huylenbroeck

Eredoctoraat voor Guido Van Huylenbroeck (tweede van rechts) (vergrote weergave)

Eredoctoraat voor Guido Van Huylenbroeck (tweede van rechts)

(20-10-2016) Op 19 oktober 2016 ontving professor Guido Van Huylenbroeck een eredoctoraat aan de Slovaakse University of Agriculture in Nitra.

Guido Van Huylenbroeck is voormalig decaan van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de UGent; momenteel is hij academisch directeur Internationalisering.

Hij kreeg het eredoctoraat voor zijn wetenschappelijk werk op vlak van institutionele economie en transactiekostentheorie toegepast op de landbouw, de uitbouw van de Internationale Master in Rural Development en zijn voorzitterschap van ICA (de Association of Agricultural and Life Science Universities). De titel 'doctor honoris causa' aan de Slovak University of Agriculture ontving hij samen met professor Wilhelmus Heijman van de Wageningen University.