Eredoctoraat voor Paul Kiekens aan de Université de Haute-Alsace

(07-02-2017) Op 27 maart 2017 wordt professor Paul Kiekens (vakgroep Materialen, Textiel en Chemische Proceskunde) aan de Université de Haute-Alsace onderscheiden met een eredoctoraat.

Het eredoctoraat wordt toegekend als erkenning voor zijn inspanningen die leidden tot de oprichting van AUTEX (Association of Universities for Textiles) en voor de rol als inspirator en drijvende kracht voor de opwaardering van het textielonderwijs en -onderzoek in Europa. De vereniging faciliteert samenwerking tussen universiteiten wereldwijd, creëert opportuniteiten en draagt bij tot uitzonderlijke netwerkmogelijkheden tussen de leden. De Université de Haute-Alsace heeft de voordelen van deze organisatie kunnen ervaren en heeft er ook zelf aan internationale uitstraling mee gewonnen.