Faculteit Diergeneeskunde op eerste plaats in Global Ranking of Academic Subjects

(04-07-2017) De faculteit Diergeneeskunde van de UGent staat op de eerste eerste plaats in de top 200 van het vakgebied ‘veterinary sciences’ binnen de Global Ranking of Academic Subjects.

De Academic Ranking of World Universities maakte gisteren zijn Global Ranking of Academic Subjects bekend waarin ze een rangschikking maken van de beste universiteiten binnen 52 wetenschappelijke disciplines. ShanghaiRanking Consultancy, die deze ranking opstelt, baseert zich voor deze ranking uitsluitend op onderzoeksparameters zoals het aantal publicaties, het aantal citaties, het aantal toppublicaties en het aandeel publicaties met internationele co-auteurs. Opvallend is dat de UGent voor het aantal publicaties in toptijdschriften de hoogst mogelijke score behaalt.

Naast diergeneeskunde behaalt de UGent ook een mooie 13e plaats voor het onderzoeksgebied verpleegkunde.

Sedert 2003 stelt deze organisatie jaarlijks ook een Academic Ranking of World Universities (ARWU) op. In 2010 kwam de UGent als eerste Belgische universiteit de top-100 binnen van deze prestigieuze  ranking (toen op plaats 90). Vorig jaar behaalde de UGent haar beste prestatie op plaats 62.

Lees meer artikels over: