Campagne 'Wat beweegt u?' doet je nadenken over duurzame mobiliteit

(07-03-2017) Waarom kies jij voor een bepaald vervoersmiddel voor je dienstverplaatsingen en woon-werkverkeer? En wat kan je overtuigen om naar een duurzamer alternatief over te schakelen? Dat is de insteek van de interne mobiliteitscampagne van de UGent.

Misschien zetten de recente berichten over de luchtkwaliteit in Vlaanderen je wel in beweging? Of je voornemens om iets te doen aan je conditie, of de invoering van het circulatieplan in Gent. Wij helpen je graag op weg!

Tijdens de mobiliteitscampagne verwelkomen we op verschillende campussen de duurzame weggebruikers met een koffiekoek (van 8.30 tot 10.30 uur).  Kom langs en ontvang het nieuwe fluohesje!

We geven je graag mobiliteitsadvies op maat en info over de circulatiewijzigingen in de stad.

Op deze locaties komen we langs:

• 7 maart 2017: Campus Boekentoren, site Plateau (personeelsfietsenstalling)
  • 8 maart 2017: Campus Aula, site Universiteitsstraat (fietsenstalling binnenkoer tussen Universiteitsstraat en Paddenhoek)
  • 9 maart 2017: Campus Ledeganck (personeelsfietsenstalling)
  • 13 maart 2017: Campus Coupure (personeelsfietsenstalling bij blok A en F)
  • 14 maart 2017: Campus Mercator, site Nonnemeers (parking mercator A)
  • 15 maart 2017: Campus Sterre (tussen S4 en S5)
  • 16 maart 2017: Campus Dunant (personeelsfietsenstalling)
  • 20 maart 2017: Campus Boekentoren, site faculteit Economie en Bedrijfskunde (ingang Hoveniersberg)

Win een fietstas

Tijdens de campagne kiest de mobiliteitscoördinator elke dag lukraak een telefoonnummer en belt een UGent'er op. Kwam hij op een duurzame manier naar het werk? Dan wint hij een fietstas! Kwam hij met de auto? Pech, dan bellen we de volgende …

Het concept van het belspelletje leggen we in onderstaand filmpje concreet uit:

Campagne 'Wat beweegt u?' doet UGent'ers nadenken over duurzame mobiliteitFluohesjes

Er zijn nieuwe fluohesjes te verkrijgen tijdens de campagne op de voorgenoemde locaties of bij de afdeling Milieu, Sint-Pietersnieuwstraat 25.

Mobiliteitsenquête

Vul je ook de nieuwe mobiliteitsenquête in? Het helpt ons in onze zoektocht om het woon-werkverkeer verder te verduurzamen en onze campussen vlot bereikbaar te houden.

Circulatieplan Gent

Vanaf 3 april 2017 wordt het circulatieplan in de Stad Gent ingevoerd.

Plan je trip vooraf via de routeplanner.