UGent ontvangt Reuters Trophy voor haar 19e plaats in de Europe’s Most Innovative Universities Ranking

(08-06-2017) Rector Anne De Paepe heeft op 8 juni voor de UGent de Reuters Trophy in ontvangst genomen. De UGent krijgt deze award voor haar prominente positie in de 'Reuters Top 100: Europe's Most Innovative Universities'.

In deze ranglijst, die dit jaar voor de tweede keer gepubliceerd werd, stijgt de UGent dit jaar van plaats 22 naar plaats 19.

'Reuters Top 100: Europe's Most Innovative Universities' is een ranking die het innovatiepotentieel van universiteiten meet; de ranking is gebaseerd op 10 objectieve indicatoren zoals het aantal geregistreerde patenten, het aantal citaties (in patenten) en het aantal publicaties, waaronder ook publicaties die het resultaat zijn van samenwerking met industriële partners.

Volgens de rector toont onze positie in deze ranking nogmaals aan dat het fundamenteel onderzoek, het toegepast onderzoek en de technologietransfer aan de UGent van wereldklasse zijn en dat de UGent hierop de laatste jaren sterke vooruitgang heeft gemaakt. Ook in de QS World University Ranking die vandaag verschenen is, gaat de UGent een aantal plaatsen vooruit en komt ze op de 125ste plaats terecht.

De rector benadrukt dat deze onderscheiding toe te wijzen is aan de inspanningen van alle UGent-onderzoekers en de ondersteunende diensten van de Centrale Administratie.