Save the date: 'Iedereen UGent!' op zondag 8 oktober 2017

(03-05-2017) Op zondag 8 oktober 2017 viert de UGent haar 200ste verjaardag met iedereen die erbij wil zijn. Iedereen wordt UGent, tijdens een bruisend stadsfestival vol beleving en ontdekking, voor jong en oud.

Op zondag 8 oktober 2017 viert de UGent haar 200ste verjaardag met iedereen die erbij wil zijn! Maak je klaar voor een bruisend feest vol verwondering, wetenschap en cultuur.

Van verrassende straatoptredens, boeiende lezingen en debatten tot rondleidingen, kinderworkshops en wetenschapsshows: het programma van 'Iedereen UGent!' belooft een unieke dag vol beleving en ontdekking, met als slot een groots optreden. De dag begint met een live-uitzending op Radio 1 en de boekvoorstelling van ‘Uit de ivoren toren’. In de namiddag wordt een UGent-as door de stad getrokken, van de Plantentuin aan het Citadelpark tot aan Het Pand in Onderbergen. Langs het traject word je getrakteerd op een boeiende mix: kinderworkshops, interactieve demonstraties, experimenten, wetenschapsshows, korte lezingen, rondleidingen, een boekenmarkt enzovoort. Langs het parcours spelen studenten, personeelsleden en alumni van de UGent muziek en geven ze performances.

Op een gezellig belevingsplein kan je terecht voor een drankje en een hapje aan een van de vele foodtrucks, onder meer van UGent-student-ondernemers. Natuurlijk kun je ook het UGent-patrimonium bezoeken: de Aula, de Blandijn, de Plantentuin, de Volkssterrenwacht enzovoort.

Deze unieke dag wordt afgesloten met een spetterende show.

Een greep uit het programma:

• Krijg les van je oude prof: alumni kunnen een les bijwonen van hun favoriete UGent-professor
  • Een lesmarathon met hapklare lessen over mensenrechten, hersenen, statistiek, klimaat enz.
  • UGent-onderzoekers vertellen in TED-achtige korte lezingen over de impact van hun onderzoek op de samenleving
  • Kinderworkshops: leer pleiten als een advocaat, laat je teddybeer onderzoeken, speel detective met DNA enz.
  • Een verhalencarrousel, met o.a. voorleessessies en een tentoonstelling van 'stoute' boeken in de Blandijn
  • Science consultants: krijg advies over seks en relaties, voeding, consumentenrechten, sporten enz.
  • Demo’s, o.a. over het gebruik van gaming en robots in de revalidatie
  • Wetenschapspaleis, met o.a. een chemieshow, simultaan schaken en wiskundepuzzels
  • Science slam, een wedstrijd voor jonge onderzoekers die hun onderzoek op een aantrekkelijke manier aan een breed publiek presenteren.

Eind juni wordt het volledige programma van 'Iedereen UGent!' bekendgemaakt.

'Iedereen UGent!': Noteer 8 oktober 2017 in je agenda om samen met collega’s, medestudenten, alumni, familie en vrienden onze 200ste verjaardag te vieren!

200.ugent.be

#ugent200