Nieuwe internationale masteropleiding rond duurzaam grondstoffenbeheer SINReM krijgt EIT kwaliteitslabel voor excellente onderwijsaanpak

(12-07-2017) De nieuwe internationale masteropleiding International Master of Science in Sustainable and Innovative Natural Resource Management (SINReM) heeft als eerste opleiding gecoördineerd door UGent het EIT kwaliteitslabel ontvangen.

Het EIT label is een kwaliteitscertificaat dat enkel toegekend wordt aan excellente onderwijsprogramma’s die zich richten op innovatie en ontwikkelen van ondernemersvaardigheden, creativiteit en leiderschap. Programma’s met een EIT label zijn steeds gebaseerd op een verregaande integratie van de componenten van de kennisdriehoek onderzoek, onderwijs en innovatie.

De SINReM opleiding wordt gecoördineerd vanuit het International Training Center van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen (Prof. Gijs Du Laing) en loopt in samenwerking met de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur (UGent), de Universiteit van Uppsala (Zweden), TU Bergakademie Freiberg (Duitsland) en tal van internationale academische en niet-academische partners. Ze brengt studenten met vooropleidingen in verschillende disciplines (o.a. chemie, geologie en ingenieurswetenschappen) samen met als doel om samen te zoeken naar duurzame en innovatieve oplossingen voor toekomstige grondstoffenschaarste, tevens strevend naar een circulaire economie. De studenten verblijven tijdens hun opleiding in minstens 3 verschillende landen (België, Zweden en Duitsland).

De opleiding wordt ingericht onder de auspiciën van de Knowledge and Innovation Community (KIC) ‘EIT Raw Materials’, waarmee het European Institute of Innovation & Technology (EIT) de link legt tussen onderzoek, innovatie en onderwijs in de grondstoffensector.

Het SINReM programma verwierf recent ook steun vanuit het Erasmus Mundus (Erasmus+) programma van de Europese Commissie. Hierdoor kan SINReM vanaf volgend academiejaar beurzen toekennen aan internationale studenten en lesgevers.

Lees meer artikels over: