UGent stijgt als enige Vlaamse universiteit in de Times Higher Education (THE) ranking

(05-09-2017) De THE World University Ranking presenteert dit jaar een top 1000 van beste universiteiten ter wereld. De UGent staat dit jaar op 107 en stijgt hiermee 11 plaatsen in de ranking.

Naast de UGent staan nog 3 andere Belgische universiteiten in de top 200 (KU Leuven: 47; UCL: 129; ULB: 175). De top drie wordt aangevoerd door de universiteiten van Oxford (VK) en Cambridge (VK) en het California Institute of Technology (VS).

Het tijdschrift Times Higher Education (THE) publiceert sinds 2004 de THE World University Ranking. De rankingspositie van instellingen wordt voor deze ranking berekend op basis van 13 indicatoren, onderverdeeld in 5 topics (onderzoek, onderwijs, citatie-impact, inkomsten van industrie en internationalisering). Voor de THE ranking leveren instellingen zelf data aan. Daarnaast is de ranking voor een belangrijk deel gebaseerd op reputatiesurveys onder internationale wetenschappers en wordt er gebruikgemaakt van bibliometrische indicatoren (op basis van Scopus).

De UGent scoort wereldwijd in de topgroep voor inkomsten van de industrie. Ook voor onderzoek, onderwijs en citatie-impact bevindt de UGent zich in het bovenste kwartiel.