Try-outs: klaar voor een opleiding aan de universiteit?

(01-05-2017) Zit je in het laatste jaar van het secundair onderwijs en wil je testen of een opleiding aan de universiteit iets voor jou is? Je komt het te weten via de Try-outs van de UGent op zaterdag 13 mei 2017.

De Try-outs zijn uniek in Vlaanderen.

In de Try-outs Sociologie, Wiskunde en Anatomie ervaar je hoe studeren aan de universiteit in elkaar zit. Je volgt een les en krijgt het bijhorend lesmateriaal, daarna leg je een examen af. Zo ervaar je meteen hoe efficiënt jouw studieaanpak is: wat gaat vlot en wat is minder evident? De Try-outs bieden jou zo de kans om af te toetsen of een opleiding aan de universiteit iets voor jou is.

Aangezien de focus ligt op algemene studievaardigheden en verwerkingsstrategieën zijn de Try-outs niet gekoppeld aan een specifieke opleiding. Je kiest dus best de les die het dichtst bij jouw interesses aansluit.

De Try-outs zijn zowel bedoeld voor leerlingen die nog niet ver in hun studiekeuzeproces staan als voor leerlingen die al in een beslissende fase zitten:

• Leerlingen die twijfelen tussen een academische of een professionele bacheloropleiding krijgen dankzij de Try-outs een beter beeld van wat universitair onderwijs is en van de hoeveelheid informatie die verwerkt moet worden.
  • Leerlingen die wel al zeker zijn van hun keuze voor universiteit kunnen zich meteen voorbereiden op een vlotte start dankzij de vele studietips rond noteren, leerstof verwerken, plannen en examens afleggen.

De Try-outs worden begeleid door studieadviseurs en studiebegeleiders van de universiteit, die de les en examenvragen op een interactieve manier bespreken.

Meer info en inschrijven: www.UGent.be/tryouts