UGent op de Gentse Feesten

(15-07-2016) Tijdens de Gentse Feesten kom je op verschillende evenementen de UGent tegen. Zo legt onderzoeker Karel Van Acoleyen de relativiteitstheorie uit op Boomtown.

Ook kan je naar de tentoonstelling 'Van Nucleotide Tot Netwerk', deelnemen aan een rondleiding in de Plantentuin of een lezing bijwonen over de ruimtesonde Juno aan de Volkssterrenwacht Armand Pien.

Relativiteitstheorie tijdens Boomtown

Op woensdag 20 juli zal Karel Van Acoleyen in 15 minuten de relativiteitstheorie uitleggen onder muzikale begeleiding van de Portables. De nieuwe plaat van deze Belgische groep kreeg de naam 'Killing Horizon', een wiskundig begrip uit de algemene relativiteitstheorie. Om dit album op een originele manier voor te stellen aan het publiek van Boomtown werd de hulp van Karel ingeschakeld. Samen geven ze een visuele en muzikale weergave van de theorie.

Plantentuin

Van zondag 17 tot zondag 24 juli kan je in de Plantentuin terecht voor een dagelijkse wandeling met gids. Die starten om 14.30 uur en duren ongeveer 1,5 uur. Elke dag wordt een ander thema voorgesteld die de leidraad voor de wandeling vormt. Op zaterdag 23 juli kan je bij valavond de tuin bezoeken.

Op de laatste dag van de Gentse Feesten krijgt de Plantentuin een extra feestelijk tintje voor de Matinee. Inschrijvingen hiervoor is noodzakelijk.

Op woensdag 20 juli is er de kinderworkshop Plantencluedo: ontrafel het mysterie van de vergiftigde panda. Vooraf inschrijven is hier ook nodig.

Heb je een plant waar op je bent uitgekeken? Kom die dan ruilen voor een andere op zondag 24 juli vanaf 14.30 uur.

Wil je je kennis over de plantenwereld nog meer uitbreiden? Op zaterdag 23 en zondag 24 juli is er een speciale tweedehands boekenbeurs.

Tentoonstelling

De tentoonstelling Van Nucleotide Tot Netwerk toont hoe mooi de wetenschap kan zijn. Ontdek het veelzijdige karakter van de bio-informatica via deze collectie figuren, patronen, en grafieken met een dubbelganger in de wereld om ons heen. Nog tot zondag 14 juli te ontdekken in het Palmarium van de Plantentuin!

Volkssterrenwacht Armand Pien

Na een lange reis van 5 jaar komt de ruimtesonde Juno aan bij Jupiter, de grootste en meest mysterieuze planeet van ons zonnestelsel. Op 20 juli wordt er een lezing gehouden over deze missie waarin ook de allereerste resultaten worden bekeken.

Aansluitend volgt een kijkavond waarop je een blik door de telescopen kan werpen, het weerstation bezoeken of zelf door de ruimte reizen met behulp van de 3D consoles. Iedereen welkom aan de UGent-Volkssterrenwacht Armand Pien, Rozier 44 (ingang Gezusters Lovelingstraat, Gent).

Lees meer artikels over: