Week van de Fair Trade aan de UGent

(06-10-2016) Viva fairtrade! Van 10 tot en met 14 oktober 2016 vindt aan de UGent de Week van de Fair Trade plaats. De studentenresto’s serveren fairtradeproducten, de Ecomarkt focust op duurzaam textiel. Ontdek het volledige aanbod.

Fair Trade staat voor 'eerlijke handel' in producten die vervaardigd zijn aan een correct loon en in fatsoenlijke werkomstandigheden en op een ecologisch verantwoorde productiewijze.

Fair Trade lunchen

Tijdens deze week eet je in de studentenrestaurants fairtraderijst uit Thailand. Ook andere fairtradeproducten die de UGent dagelijks aanbiedt, staan in de kijker.

Eerlijke mode op de Ecomarkt

Op 11 oktober vindt in het Ufo de Ecomarkt plaats, dit jaar in een nieuw jasje met onder meer de Vlömärkt (tweedehandskledij), een inspirerende workshop en (h)eerlijke hapjes van o.a. Rooffood. De Ecomarkt wordt de hotspot voor alles wat met duurzaamheid en fair trade te maken heeft. Dit jaar ligt de focus op duurzaam textiel. Kom zeker langs en geniet van een gratis kopje fairtradekoffie (tot de voorraad strekt)!

Ook de UGent-shop is aanwezig op de Ecomarkt: Wear fair!

• De UGent Shop biedt een assortiment van duurzame kledij aan. Eén van de bestverkochte artikelen is de Ghent University hooded sweater. Deze trui is gemaakt van 100% biologisch en fair trade katoen en wordt geproduceerd onder maatschappelijk verantwoorde omstandigheden. De sweaters worden ook duurzaam verpakt: we maken gebruik van een zak van gerecycled papier in plaats van de standaard plastic verpakking.
  • Ter gelegenheid van de Fair Trade Week van 11 tot en met 14 oktober heeft de UGent Shop een speciale aanbieding: bij aankoop van een Ghent University hooded sweater ontvang je een gratis Keep Cup. Deze Keep Cup is een duurzaam geproduceerde en herbruikbare beker, die je kan vullen met bijvoorbeeld koffie of soep. Op deze manier draagt de UGent haar steentje bij om het gebruik van wegwerpbekers tegen te gaan.
  • De aanbieding is geldig op de stand van de UGent Shop op de Ecomarkt op 11 oktober in het Ufo (Sint-Pietersnieuwstraat 33) van 16 uur tot 18.30 uur, tevens aan de balie van het Rectoraat (Sint-Pietersnieuwstraat 25) en Het Pand (Onderbergen 1) alsook online via www.shop.ugent.be. De actie is geldig van 11 oktober tot en met 31 oktober 2016.

Gratis docufilm over de impact van fast fashion

Ook op 11 oktober is er voorstelling van de docufilm The True Cost, over de impact van fast fashion op de mens, onze maatschappij en planet. Deze pakkende film neemt je mee naar de vele plaatsen en levens die schuilgaan achter onze kledij en doet je nadenken over wie de échte prijs betaalt voor onze garderobe.

• Dinsdag 11 oktober 2016  om 20 uur stipt (deuren 19.30 uur
  • Ufo, Sint-Pietersnieuwstraat 33, Gent