Boekvoorstelling: Wie is nog van de partij?

(27-03-2017) Welke rol spelen partijleden nog? Die vraag stelden politieke wetenschappers van de Universiteit Gent aan meer dan 3.500 partijleden van CD&V, Groen, N-VA, Open Vld en sp.a.

Het boek Wie is nog van de partij? is het vlot leesbare sluitstuk van het onderzoek. De systematische aanpak én het unieke perspectief van de partijleden maken het tot een geweldige informatie- en inspiratiebron voor al wie politiek bedrijft of erbij betrokken is.

Graag nodigen wij u uit op de persconferentie van het boek Wie is nog van de partij? Op dinsdag 28 maart om 14 uur. De persconferentie vindt plaats in het Voorzitterschap van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, in het bijzijn van partijvoorzitters Wouter Beke, Meyrem Almaci, Bart De Wever, Gwendolyn Rutten en John Crombez.

Wie is nog van de partij?

Er is een embargo van publicatie t.e.m. dinsdag 28 maart 2017, om 14 uur.

Programma persconferentie

•             Welkom door Siegfried Bracke, Voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers

•             Inleiding door Acco-uitgever Nele Kellens

•             Bram Wauters, redacteur van het boek, schetst de ontstaansgeschiedenis en de highlights van Wie is nog van de partij?

•             Salongesprek met de 5 partijvoorzitters op basis van pittige stellingen. Over de kansen voor jongeren, lagergeschoolden en mensen met een migratieachtergrond in de partij. Over de kleine groep mandatarissen en bestuursleden die de partijen monopoliseren. Over partijleden die de leiding niet meer volgen in alle wispelturigheden van haar politieke spel. Over de toekomst van de partij als ledenorganisatie. En over de invloed van niet-leden en burgerbewegingen bij de partijwerking. Moderator: Guy Tegenbos.

•             Receptie

Auteurs

Bram Wauters analyseerde samen met 11 collega-onderzoekers van UGent de resultaten van de grootschalige bevraging bij partijleden: Nicolas Bouteca - Benjamin de Vet - Carl Devos - Robin Devroe - An Heyerick - Pieter Moens - Gilles Pittoors - Thibaut Renson - Tom Schamp - Kristof Steyvers en Nicolas Van de Voorde.

Nele Kellens, Acco-uitgever
M 0473 83 47 15