Infosessie over paviljoen Vandenhove (nieuwbouw naast Boekentoren) op 24 januari

(23-01-2017) Architect en kunstverzamelaar Charles Vandenhove schonk in 2012 zijn kunstcollectie aan de UGent. Daarnaast steunt hij de bouw van een paviljoen dat momenteel naast de Boekentoren wordt gebouwd. Op 24 januari vindt een buurtinfosessie plaats.

De Private Stichting “Studiecentrum Architectuur & Kunst” (StAK) bouwt momenteel een paviljoen op de hoek van de Rozier en de Sint-Pietersnieuwstraat, in de schaduw van de Boekentoren. Architect en kunstverzamelaar Charles Vandenhove (°1928) wilde aan zijn rijke kunstcollectie een publieke betekenis geven en een inhoudelijk project koppelen. Dit doet hij door een partnership aan te gaan met de Universiteit Gent, door zijn waardevolle kunstcollectie aan de universiteit te schenken, en financiële ondersteuning te bieden voor de verwezenlijking van een studiecentrum.

In het paviljoen zullen studenten van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur en van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte les krijgen, met de collectie Vandenhove als werkmateriaal. In het paviljoen komen een auditorium/promotiezaal met 116 zitplaatsen, een atelier/ontwerpruimte voor onderzoek rond tentoonstellen, en een tentoonstellingsruimte.
Het ontwerp van het paviljoen, dat eind 2017 de deuren zal openen, is van de hand van Charles Vandenhove zelf.

Op dinsdag 24 januari wordt het project voorgesteld aan de buren (om 19.30 uur) en sympathisanten (17 uur).

17 uur:

• Welkom door professor Anne De Paepe, rector UGent
  • ‘Kunst en Wetenschap’ door professor Freddy Mortier, vicerector UGent
  • ‘Het project Charles Vandenhove - Architectuur & Kunst’ door professor Bart Verschaffel (StAK)
  • Het onderwijsproject door professor Steven Jacobs (UGent)

Om 18.30 uur kan u kijken naar de film ‘Charles Vandenhove, Architecte de L'art’ van Jacques Donjean (2016).

Aansluitend, om 19.30 uur, vindt de buurtinfosessie plaats.

Praktisch

Dinsdag 24 januari 2017 vanaf 17 uur (buurtinfosessie om 19.30 uur) in de bibliotheek van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, Jozef Plateaustraat 22, 9000 Gent.

Stephanie Lenoir
Persdienst UGent