200 jaar UGent: nu ook in de vorm van een dictee

(21-03-2017) Op donderdag 23 maart nemen 750 UGent-studenten, -medewerkers en -alumni deel aan een groot dictee, volgens de regels van de kunst gepresenteerd door UGent-alumni Freek Braeckman en Linda De Win.

Correct spellen in het Ufo of thuis

In het Ufo slijpen de deelnemers de pennen en laten zich onderdompelen in de rijke woordenschat over 200 jaar UGent.

Ook zin om je spellingsvaardigheden nog eens te testen, maar je geraakt donderdag niet in het Ufo of je bent geen UGent'er? Dan kan je ook live en online deelnemen. Het deelnameformulier vind je op de website van het dictee. Daar kan je ook via livestream mee spellen en achteraf zelf jouw antwoorden evalueren.

Voor de deelnemers in het Ufo zijn er zijn tal van prijzen te winnen, met als hoofdprijs een weekend naar Amsterdam, en elke deelnemer ontvangt een UGent-aandenken.

Praktisch

Donderdag 23 maart 2017 om 19.30 uur in het Ufo, Sint-Pietersnieuwstraat 33, 9000 Gent.

Bekijk hier een fotoreportage van het Groot Dictee:

Stephanie Lenoir
Persdienst UGent