Een vraag stellen voor een vol auditorium doe je zo

(21-11-2016) Studenten zitten vaak met vragen, maar durven die niet altijd te stellen in een vol auditorium. Deze week vindt de eerste les met de Hermes-app plaats aan de UGent.

In oktober vorig jaar daagde rector Anne De Paepe met de Innoversity Challenge alle studenten en medewerkers van de UGent uit om het onderwijs van de toekomst mee vorm te geven. Uiteindelijk koos de jury vier winnende projecten. De app ‘Hermes’ was er één van. Het is een app waarmee studenten hun vragen tijdens de les kunnen stellen. De app stelt tegelijk de docenten in staat om snel te weten of iedereen mee is met wat gezegd wordt.

Mathias Baetens: “Je gaat naar onze app, die we Hermes genoemd hebben. Daar kan je je kan aanmelden met je UGent-login en de vraag posten. Medestudenten kunnen de vraag ‘liken’: daarmee geven ze aan dat ze zelf ook met die vraag zitten. Professoren kunnen alle vragen bekijken, maar pas als een vraag genoeg ‘likes’ heeft, krijgt de professor een melding op zijn computer, terwijl hij of zij aan het lesgeven is. Zo weet hij dat er een prangende vraag is. Uiteraard hoeft hij die niet meteen te beantwoorden – dat beslist de docent zelf.”

Deze week wordt de theorie in praktijk gebracht in een hoorcollege van het vak Systemen en Signalen gegeven door professor Rik Van de Walle. Dit vak wordt gegeven aan volgende studierichtingen: Bachelor of Science in the ingenieurswetenschappen: werktuigkunde-elektrotechniek, toegepaste natuurkunde, computerwetenschappen, chemische technologie en materiaalkunde, elektrotechniek.

Pers is welkom op dinsdag 22 november 2016 vanaf 10u om de les even mee te volgen en de studenten en de prof aan het werk te zien mét de app. Interviews met initiatiefnemers, studenten en prof zijn mogelijk.

De les vindt plaats in Auditorium N van het plateau- roziergebouw van de Campus Boekentoren. Adres: Rozier 44, 9000 Gent.

Meer info