Internationale rectorenconferentie 200 jaar UGent

(17-03-2017) Meer dan 80 buitenlandse (vice-)rectoren ontmoeten elkaar aan de UGent.

Rectoren uit maar liefst 29 landen nemen op 23 en 24 maart 2017 deel aan de internationale rectorenconferentie aan de UGent. Onder hen deelnemers uit China, Ethiopië, Indonesië, Japan, Mozambique en 24 andere landen. Aanleiding is de 200ste verjaardag van de UGent en het traditionele feest van Dies Natalis, de viering van de geboortedag van de UGent.

“Shaping our common future: universities in an global society“.

Het is het thema waarover de deelnemers aan de rectorenconferentie zich twee dagen lang buigen. Oud-president van de Europese Raad Herman Van Rompuy, voormalig Europees commissaris Janez Potoçnik en auteur Peter Hinssen zijn uitgenodigd als sprekers. Er worden panelgesprekken en debatten georganiseerd. Het volledige programma vindt u hier terug.

De pers wordt uitgenodigd om het fotomoment mee te maken op donderdag 23 maart 2017, om 18u15, in congrescentrum Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent. Wenst u op een ander moment de rectorenconferentie bij te wonen? Geef ons een seintje.

In totaal zullen maar liefst 64 instellingen uit de hele wereld aan de UGent vertegenwoordigd zijn. Om de tweedaagse af  te sluiten stappen een 30-tal buitenlandse vertegenwoordigers samen met hun collega’s van de UGent in stoet van het Pand naar de Universitaire Aula in Gent voor de viering van Dies Natalis. De stoet trekt door het centrum van Gent op vrijdagnamiddag 24 maart 2017, vanaf 15u.

Beeldverslag

Bekijk hier de fotoreportages van de rectorenconferentie:

Isabelle De Coen
M 0471 33 99 94