Krookexpo in bibliotheek blikt vooruit op opening

(21-06-2016) Sinds 2011 zie je de Krooksite tussen de Lammerstraat, de Grote Huidevettershoek, de Platteberg en de Schelde spectaculair veranderen.

Nu de ruwbouwwerken bijna afgerond zijn, kan de bezoeker kennismaken met dit buitengewoon bouwproces. In de inkomhal van de huidige Stedelijke Openbare Bibliotheek van Gent waant de bibliotheekbezoeker zich vanaf 21 juni 2016 tot de verhuis echt in De Krook. In een stand die de nieuwbouw imiteert, hangen twaalf panelen met info over verschillende aspecten van De Krook.

De Krook is een project in Gent tussen de Lammerstraat, de Grote Huidevettershoek, de Platteberg en de Schelde. Het bestaat uit de bouw van een nieuwe bibliotheek, de renovatie van het Wintercircus, ook bekend als Garage Mahy, en nieuw openbaar domein. Naast de hoofdbibliotheek van de Stad Gent komen er in de nieuwbouw ook kantoren van iMinds, experimenteerlabo’s en een radiostudio voor de Universiteit Gent. Er zullen ook een polyvalent auditorium, een studiezaal en een leescafé aanwezig zijn.

Voorzitter van de cvba Waalse Krook Annelies Storms: “De Krook wordt niet alleen een plek van kennis, creativiteit en innovatie, er komen ook heel wat nieuwe ontmoetingsplekken zoals cafés, restaurants, groenzones en pleinen. Met deze tentoonstelling krijgt de bezoeker van de bibliotheek al een vooruitblik op de toekomst.”

Expo De Krook

In de inkomhal van de huidige bibliotheek kan men vanaf 21 juni 2016 het bouwproces van De Krook kunnen bekijken. De bezoeker komt er meer te weten over de archeologische opgravingen, de glaspartijen en lamellen, de belevingstrap, ... en blikt mee vooruit naar de renovatie van het Wintercircus en de aanleg van het openbaar domein. Als kers op de taart kan men het volledige timelapse filmpje bekijken dat al sinds 2011 elke dag om de twee minuten foto’s neemt van het project (of ruwweg 2.500.000 foto’s tot op heden!).

De indrukwekkende stand blijft staan tot aan de verhuis maar zal een wisselende invulling kennen. Zo licht hij in het najaar de ambitieuze plannen toe die de partners hebben in De Krook.

Opening

De opening en ingebruikname van het nieuwe gebouw is voorzien op vrijdag 10 maart 2017. Vermoedelijk zal de bibliotheek sluiten vanaf half januari 2017. Tijdens die periode zullen de leners terecht kunnen in de filialen. Alle praktische info over de verhuis volgt in het najaar. In 2017 start de renovatie van het Wintercircus volgens het ontwerp van Atelier Kempe-Thill.

Meer informatie

Annelies Storms, voorzitter cvba Waalse Krook
Contact: , 0499 594929 (woordvoerder)