Grootschalig onderzoek naar rijgedrag en rijveiligheid

(22-01-2016) Verzekeraar Corona Direct lanceert in samenwerking met de Universiteit Gent, DrivOlution en Sentiance, een nationaal onderzoeksproject over rijgedrag en rijveiligheid, waarvoor 5.000 chauffeurs gedurende een jaar hun rijstijl laten monitoren.

Een smartphone-app registreert een jaar lang de rijstijl van 5.000 chauffeurs. Daaruit moet blijken of de chauffeurs door middel van coaching, tips en beloningen veiliger gaan rijden en hun rijstijl aanpassen.

Daarnaast wordt de link onderzocht tussen rijstijl en ongevallenrisico. Op basis daarvan kan Corona Direct een verzekeringsproduct op de markt te brengen waarbij de premie van een autoverzekering wordt bepaald in functie van het effectieve rijgedrag.

Wetenschappers van de UGent zorgen voor de verwerking van de vele data die in de loop van het onderzoek verzameld zullen worden.

Persconferentie

Het onderzoeksproject wordt voorgesteld tijdens een persconferentie op maandag 25 januari 2016 om 10.30 uur
in Passage 44, zaal Minne, Kruidtuinlaan, 1000 Brussel.

Programma:

• Yvon Castrique, CEO Corona Direct
  • Philippe Neyt, Bestuurder - Commercieel Directeur Corona Direct
  • Dirk Van den Poel, Professor of Data Analytics / Big Data Universiteit Gent
  • Rein Casters, Gedelegeerd bestuurder DrivOlution
  • Toon Vanparys, CEO Sentiance

Gelieve uw komst naar de persconferentie te bevestigen via , tel. 02 222 02 57, gsm 0495 18 35 17.
Indien u de persconferentie niet kan bijwonen kan u via diezelfde kanalen een persmap of telefonisch interview aanvragen.

Prof. Dirk Van den Poel
Vakgroep Marketing