Valerie Taerwe is ICT Young Lady of the Year

(10-03-2017) De UGent-alumna en burgerlijk ingenieur in de computerwetenschappen werd door een vakjury gekozen uit vijf ambitieuze jongedames.

Valerie behaalde het diploma burgerlijk ingenieur in de computerwetenschappen in 2012. Na haar afstuderen starte ze als consultant bij AE nv . Daarnaast hielp ze de Gentse studenten te motiveren om deel te nemen aan de jaarlijkse AE car challenge, die drie opeenvolgende jaren door Gentse teams gewonnen werd. Ze was ook betrokken bij het zoeken van een kantoorlocatie voor AE in Gent. Als business development manager richt ze zich nu op de Italiaanse en de Griekse markt.

Haar aanwezigheid als ingenieursstudent in de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur is indertijd niemand ontgaan. Ze was één van de allereerste officiële student-ondernemers van de UGent en medeoprichter van het nog steeds succesvolle G-Flux. Met G-Flux werd ze ook winnaar van Start Academy 2012. Valerie was een van de twee vrouwelijke afstuderende computerwetenschappers van het promotiejaar 2012 en stond dus duidelijk haar mannetje tussen haar 59 mannelijke collega’s. Zij is het levende bewijs dat computerwetenschappen ook een opleiding voor meisjes is. Inmiddels is het aantal vrouwelijke studenten dat kiest voor computerwetenschappen vervijfvoudigd.

Computerwetenschappers bouwen in Gent aan de economie van morgen

De promotie computerwetenschappers van 2012 telde niet minder dan 14 student-ondernemers. De helft van hen zijn vandaag nog steeds ondernemer. De alumni van dezelfde promotie waren betrokken bij de oprichting van onder andere G-Flux, CoScale, Endare, Teamleader, Graphine en Piesync, na vijf jaar samen goed voor een totale tewerkstelling van bijna 200 personen.

In 2016 werd de opleiding computerwetenschappen door de Franse Commission des Titres d’Ingénieur zonder enig voorbehoud geaccrediteerd voor de maximale periode van zes jaar. De commissie was bijzonder lovend over de didactische aanpak van de opleiding, over de indrukwekkende resultaten en over de impact van de alumni in de regionale ICT-sector. Het is uitzonderlijke dat zoveel alumni van één opleiding na het afstuderen hun eigen job creëren, en daarnaast ook nog een veelvoud van jobs voor anderen. Op deze manier draagt de opleiding computerwetenschappen uit Gent bij tot de verdere groei van Gent als stad van start-ups en scale-ups.

Koen De Bosschere, voorzitter opleidingscommissie computerwetenschappen
T 09 264 34 06