2.000 leerlingen ontdekken wetenschap aan de UGent

(21-10-2016) Met 50 verschillende workshops verspreid over de verschillende faculteiten zet de UGent tijdens de wetenschapsweek vanaf 24 oktober tot en met 28 oktober onderzoek van verschillende wetenschappers in de kijker.

Tijdens de wetenschapsweek ontvangt de UGent zo’n 2.000 leerlingen en leerkrachten uit het secundair onderwijs en de twee laatste jaren van het lager onderwijs.

Een greep uit het aanbod:

• Altijd al willen weten hoe je je eigen computerspel ontwikkelt?
  • Ben je benieuwd naar hoe de cellen in ons lichaam werken en bewegen?
  • Hoe ziet een hart er vanbinnen werkelijk uit?
  • Maak je je zorgen om de toekomst van bijen en wil je hun wereld eens verkennen?
  • Welke skills heb je nodig om een landmeter of forensisch onderzoeker te worden?

Naast exacte wetenschappen als biologie, chemie en aardrijkskunde komen ook geneeskunde, ingenieurswetenschappen, rechten en psychologie aan bod.  Voor iedereen zit er wel een activiteit  of een workshop tussen die hem of haar op het lijf geschreven is!

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd om een kijkje te komen nemen tijdens de activiteiten aan de UGent om onderzoekers en leerlingen aan het werk te zien. Graag op voorhand een seintje, zodat we een gepaste workshop voor u kunnen uitzoeken.

Wetenschapsweek van 24 tot en met 28 oktober 2016

Tijdens de Wetenschapsweek organiseren universiteiten, hogescholen en wetenschappelijke instellingen in Vlaanderen workshops en activiteiten waarbij onderzoekers op een boeiende en interactieve wijze het enthousiasme van de leerlingen prikkelen. Op deze manier proberen ze zo veel mogelijk jongeren warm te maken om later in de wetenschappelijke richting verder te gaan. De Vlaamse wetenschapsweek wordt om de 2 jaar georganiseerd.

Website Vlaamse Wetenschapsweek
Educatief aanbod UGent